Τουρκία: Νέες συλλήψεις για «προπαγάνδα» εναντίον της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία

Τουρκία: Νέες συλλήψεις για «προπαγάνδα» εναντίον της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία
Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν την Τρίτη 42 ανθρώπους που φέρονται να διέσπειραν «τρομοκρατική προπαγάνδα» στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κατά της επιχείρησης που έχει εξαπολύσει η Άγκυρα εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Τα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξήχθη σε όλη την Τουρκία εναντίον χρηστών του διαδικτύου, ύποπτων ότι επιχείρησαν να αμαυρώσουν την εικόνα της στρατιωτικής επιχείρησης. Με την ίδια κατηγορία συνελήφθησαν τη Δευτέρα άλλοι 24 άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Anadolu, σήμερα συνελήφθησαν 23 άνθρωποι στη Σμύρνη, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Τσερκέζ Αϊντεμίρ. Ακόμη 14 άτομα συνελήφθησαν στις επαρχίες Βαν, Ιγκντίρ και Μους, ενώ πέντε στη Μερσίνη.

Οι συλλήψεις αυτές γίνονται ενώ η Τουρκία διεξάγει από το Σάββατο επίθεση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

Όμως, οι YPG υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, που βλέπουν στην πολιτοφυλακή αυτή μια αποτελεσματική δύναμη για να πολεμήσει εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι YPG πρωταγωνίστησαν πέρυσι στην ανακατάληψη της Ράκα, προπυργίου των τζιχαντιστών στη Συρία.

Εκτός από τις συλλήψεις, τη Δευτέρα ξεκίνησε έρευνα εναντίον τεσσάρων βουλευτών του HDP που κάλεσαν σε διαδηλώσεις εναντίον της επιχείρησης στη βόρεια Συρία.

Η αστυνομία εμπόδισε την Κυριακή τη διεξαγωγή δύο διαδηλώσεων κατά της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», μία στην Κωνσταντινούπολη και μία στο Ντιγιάρμπακιρ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 11:11