Τουρκία: Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες έφτασε τους 70

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021, 13:50
Τουρκία: Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες έφτασε τους 70

Οι πλημμύρες που σάρωσαν πόλεις σε τουρκικές επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας προκάλεσαν τον θάνατο 70 ανθρώπων, ενώ οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν 47 ανθρώπους που αγνοούνται, δήλωσαν σήμερα, Δευτέρα, οι Αρχές.

Οι πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας προκάλεσαν χάος καθώς χείμαρροι νερού παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα και σωρούς μπάζων στους δρόμους, κατέστρεψαν κτήρια και γέφυρες, έκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν ζημιές σε υποδομές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Εξήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες στην επαρχία Κασταμονή, άλλοι εννέα στη Σινώπη και ένας στην Μπαρτίν, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).

Σαράντα επτά άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι στην Κασταμονή και στη Σινώπη, ανέφερε.

Πλάνα από drone δείχνουν μαζικές ζημιές στην πόλη Μποζκούρτ, στην επαρχία Κασταμονή, όπου ομάδες διάσωσης αναζητούσαν αγνοούμενους μέσα σε κατεστραμμένα κτήρια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές, ορισμένοι με τη βοήθεια ελικοπτέρων και πλεούμενων, ανέφερε η AFAD.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για το ενδεχόμενο περαιτέρω πλημμυρών λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που αναμένονται σήμερα στις επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας ανατολικά των περιοχών που επλήγησαν την περασμένη εβδομάδα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021, 13:50