Τουρκία: Περισσότερα από 300 νέα εντάλματα σύλληψης υπόπτων για σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν

Τουρκία: Περισσότερα από 300 νέα εντάλματα σύλληψης υπόπτων για σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν
Οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης κατά 324 ανθρώπων που είναι ύποπτοι για σχέσεις με το κίνημα του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ότι κρύβεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τα εντάλματα αυτά εκδόθηκαν από εισαγγελείς σε διάφορες επαρχίες, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται για το δίκτυο των υποστηρικτών του Γκιουλέν.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας ανακοίνωσε το πρωί τη σύλληψη 30 ανθρώπων από τους συνολικά 89 για τους οποίους εξέδωσε εντάλματα σύλληψης.

Παράλληλα, εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν κατά 182 ανθρώπων σε 42 επαρχίες από τις Αρχές της Σμύρνης, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε επίσης ότι ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά 53 εν ενεργεία στρατιωτικών.

Η επιχείρηση κάθαρσης που ξεκίνησε μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016 συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με δεκάδες, ακόμη και εκατοντάδες, συλλήψεις την εβδομάδα.

Περισσότεροι από 760 άνθρωποι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα σε όλη τη χώρα και 138 από αυτούς αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, οι 122 από τους οποίους υπό δικαστικό έλεγχο, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο εισαγγελέας της Άγκυρας.

Μετά την 15η Ιουλίου του 2016, περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 140.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι τουρκικές Αρχές κατηγορούν τον Γκιουλέν ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Ο ίδιος, ο οποίος διαμένει εδώ και περίπου 20 χρόνια στις ΗΠΑ, αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξή του.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 12:21