Για πιθανή τρομοκρατική επίθεση από το Ισλαμικό Χαλιφάτο με στόχο Χριστιανούς και Εβραίους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Πάσχα των Καθολικών προειδοποίησαν οι τουρκικές αρχές, όπως μεταδίδει η Hurriyet που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Ειδικότερα, η αστυνομία κρούει συναγερμό για ενδεχόμενες επιθέσεις σε εκκλησίες και συναγωγές, την Κυριακή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προειδοποίηση έρχεται μετά από το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα από το ISIL, την προηγούμενη εβδομάδα που προκάλεσε τον θάνατο τριών Ισραηλινών και ενός Ιρανού, στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, το ISIL έχει κατηγορηθεί για τέσσερις από τις έξι βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία, τους τελευταίους οχτώ μήνες, συμπεριλαμβανομένης και μιας επίθεσης αυτοκτονίας σε ειρηνευτική διαδήλωση στην Άγκυρα, τον Οκτώβριο, που άφησε πίσω της 103 νεκρούς. Οι άλλες δύο επιθέσεις αποδίδονται στο PKK.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdoğan, εξέδωσε το Σάββατο την εξής ανακοίνωση, κατά την οποία σημειώνει πως αναγνωρίζονται ως θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα το να μην εκτίθεται κανείς σε θρησκευτικές και εθνικιστικές διακρίσεις και το να μπορεί να ακολουθεί ελεύθερα τη δική του κουλτούρα, παράδοση και τις δικές του πεποιθήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης