Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε ότι θα είναι ένας δραστήριος πρόεδρος και υπερέβη τις προσδοκίες των θερμότερων υποστηρικτών του καθώς απηύθυνε υποδείξεις χθες σε ένα δρόμο της Κωνσταντινούπολης για την τήρηση του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.

Όπως καταγράφει ένα βίντεο που μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το όλο σκηνικό εκτυλίχθηκε στη συνοικία Εσενλέρ της Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από μια ομιλία του ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος περπατούσε στους δρόμους της συνοικίας όταν παρατήρησε έναν άνδρα που κάπνιζε στο σκεπαστό μπαλκόνι μιας καφετέριας παραβιάζοντας κατάφωρα ένα νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Ο πρώην δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης σταμάτησε αμέσως και έδειξε με το δάκτυλο τον παραβάτη: «Υπάρχουν κυρώσεις για αυτήν την παράβαση. Πού είναι η αστυνομία;» δήλωσε απευθυνόμενος στην ομάδα ανθρώπων που τον ακολουθούσε.

«Το ξέρω» του απάντησε, μάλλον απερίσκεπτα, ο δήμαρχος του διαμερίσματος, Τεφίκ Γκιουκσού. «Το ξέρεις, αλλά δεν έχει το δικαίωμα» ανταπάντησε ο Ερντογάν, εμφανώς νευριασμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμπεριφέρεται ηθελημένα με αγενή τρόπο» προσέθεσε ο ίδιος.

«Ο αναιδής αυτός άνδρας κάθεται εκεί και συνεχίζει να καπνίζει παρότι ο ίδιος ο πρόεδρος τού είπε να μην το κάνει αυτό».

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμπάς μάταια προσπάθησε να ηρεμήσει τον πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι ο παραβάτης θα μπορούσε να υποσχεθεί να μην υποτροπιάσει.

Όμως ο Ερντογάν δεν ικανοποιήθηκε: έδωσε εντολή στους άνδρες της δημοτικής αστυνομίας να του επιβάλουν πρόστιμο επιτόπου. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο καπνιστής αναμένεται να πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 90 τουρκικών λιρών (λίγα περισσότερα από 30 ευρώ).

Διαβάστε επίσης: Eρντογάν ο Μεγαλοπρεπής
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, 13:35

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης