Ένα στέλεχος του πανίσχυρου τουρκικού ομίλου Dogan Holding συνελήφθη την Πέμπτη, με την υποψία ότι διατηρούσε δεσμούς με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιούλιου, μετέδωσε το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Ο Μπαρμπαρός Μουράτογλου, ο εκπρόσωπος του ομίλου στην Άγκυρα, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μουράτογλου φέρεται ότι “ανήκε στο FETO/PYD”, δηλαδή το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως το αποκαλούν οι τουρκικές αρχές.

Ο όμιλος Dogan, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Τουρκίας που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενημέρωσης και της ενέργειας, διαψεύδει αυτήν την κατηγορία.

Σε ανακοίνωσή του πάντως επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Μουράτογλου, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με το κίνημα των γκιουλενιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύλληψη του Μουράτογλου έγινε 10 ημέρες μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του μια φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα.

Αφού έγινε γνωστή η σύλληψη, η μετοχή της Dogan Holding υποχώρησε κατά 7%.

Ο όμιλος είναι από τους πιο ισχυρούς στην Τουρκία. Μεταξύ άλλων, του ανήκουν η εφημερίδα Hurriyet, το ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι CNN-Turk και το ειδησεγραφικό πρακτορείο Dogan.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί ή απολυθεί στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων που ξεκίνησαν οι τουρκικές αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης