Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 29.764 περιστατικά του SARS-CoV-2, με τις μολύνσεις να φθάνουν τις 8.121.226.

Οι θάνατοι 246 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων στους 71.298 νεκρούς μέχρι χθες από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην τουρκική επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφότου άρχισε στην Τουρκία εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού τη 14η Ιανουαρίου, έχουν λάβει πρώτη δόση εμβολίου 55,51 εκατομμύρια πολίτες – επί συνόλου 84 εκατ. κατοίκων –, δεύτερη πάνω από 48,92 εκατ. (το 59%), ενώ συνολικά έχουν χορηγηθεί 116,83 εκατ. δόσεις, συμπεριλαμβανομένων τρίτων, ενισχυτικών, κατά τα νεότερα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα ενημέρωσε χθες πως από σήμερα Πέμπτη θα αρχίσουν να χορηγούνται τρίτες, ενισχυτικές δόσεις με σκευάσματα βασισμένα στην τεχνολογία του αγγελιοφόρου RNA (mRNA). Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες αφότου έλαβαν τη δεύτερη δόση τέτοιου εμβολίου, με πρώτους τους πολίτες άνω των 60, ανθρώπους μεταξύ 18 και 60 ετών με συννοσηρότητες και τους εργαζόμενους σε τομείς υψηλού κινδύνου, όπως οι υγειονομικοί, εξήγησε ο κ. Κότζα.

Το εμβόλιο του είδους που χρησιμοποιείται στην Τουρκία είναι αυτό της Pfizer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός θύμισε πως το ποσοστό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως «πρέπει να φθάσει πάνω από το 70% για να επιτύχουμε την ανοσία της αγέλης». Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδίδει το γεγονός ότι οι θάνατοι παραμένουν πάνω από το όριο των 200 ημερησίως στο ακόμη ανεπαρκές επίπεδο εμβολιασμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης