Έως 3.000 βιαστές στην Τουρκία έχουν παντρευτεί τα θύματά τους, προκειμένου να αποφύγουν τη δίωξη από τις Αρχές, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος από το Ανώτατο Εφετείο της Τουρκίας, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μουσταφά Ντεμιρντάγκ, επικεφαλής του Ανώτατου Εφετείου, μιλώντας για την έρευνα της Επιτροπής που έχει συσταθεί για τη διερεύνηση σεξουαλικών εγκλημάτων, ανέφερε ότι παιδιά από την ηλικία των πέντε ετών θα μπορούσαν να πέσουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, τα κορίτσια μεταξύ 12 και 15 ετών φαίνεται να εξαπατώνται πιο εύκολα από τους βιαστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι ο αριθμός των επισήμως καταχωρημένων γάμων μεταξύ των θυμάτων και των δραστών τους έχει φτάσει σχεδόν τις 3.000.

Το 33% των τουρκικών γάμων περιλαμβάνει ανήλικα παιδιά νύφες και ο υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, Μουσταφά Ντεμιρντάγκ, δήλωσε ότι μία από τις μαρτυρίες που έλαβε από το δικαστήριο του θύμισε την πλοκή μιας δημοφιλούς σειράς δράματος της τουρκικής τηλεόρασης.

«Τρία άτομα απήγαγαν ένα κορίτσι και τη βίασαν, αλλά όταν ένας από αυτούς την παντρεύτηκε, οι ποινές για τους υπόλοιπους τρεις άρθηκαν. Είναι εξοργιστικό να αναγκάζει κάποιον να παντρευτεί ένα πρόσωπο που δεν θέλει να παντρευτεί και να την αναγκάσει να ζήσουν μαζί για το υπόλοιπο της ζωής της», δήλωσε ο Ντεμιρντάγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα πιεστικό ζήτημα στην Τουρκία με πάνω από 300 γυναίκες νεκρές το περασμένο έτος, συνήθως από τους συζύγους, τους φίλους τους ή άλλα μέλη της οικογένειας, όπως ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Επιμέλεια: Άλκης Αποστολόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης