Στη σύλληψη πέντε Γερμανών που κατηγορούνται για τρομοκρατία προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές. 

Η Τουρκία πιστεύει πως οι συλληφθέντες είχαν διασυνδέσεις με κούρδους ενόπλους επισημαίνουν σε σχετικά τους δημοσιεύματα φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση κατηγορούμενοι για διάδοση προπαγάνδας», μετέδωσε αργά χθες το βράδυ το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya, και για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, η οποία δεν κατονομάζεται αλλά πιθανόν να είναι το απαγορευμένο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Οι πέντε, οι οποίοι συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα, κρατούνται στην Άγκυρα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το γερμανικό ΥΠΕΞ σχολιάζοντας τις συλλήψεις αρκέστηκε στο να πει πως είναι ενήμερο για τις υποθέσεις και συμπλήρωσε ότι η πρεσβεία στην Άγκυρα παρέχει προξενική βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι οι πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψη των πέντε δόθηκαν στις τουρκικές αρχές στη διάρκεια της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ στην Άγκυρα αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου δεν μπόρεσε να αποκλείσει ότι τέτοιας φύσης πληροφορίες πιθανόν να ανταλλάχθηκαν «στο πλαίσιο μιας συνεργασίας ρουτίνας ανάμεσα στις υπηρεσίες ασφαλείας μας».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης