Τούρκος πρέσβης προς Αθήνα: Η μη έκδοση των «8» δεν βοηθά τις διμερείς σχέσεις

Τούρκος πρέσβης προς Αθήνα: Η μη έκδοση των «8» δεν βοηθά τις διμερείς σχέσεις
Εντείνει η Άγκυρα τις πιέσεις προς την Αθήνα για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς τόνισε ότι «ήταν λάθος το γεγονός ότι τους δόθηκε άδεια να προσγειωθούν», ενώ προειδοποίησε ότι η μη έκδοση των 8 Τούρκων θα ζημιώσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όταν ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να αντιδράσει η Ελλάδα στο αίτημα του τουρκικού ελικοπτέρου για προσγείωση και αν αυτό θα έπρεπε να καταρριφθεί, ο πρέσβης διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε κάτι τέτοιο με την τοποθέτησή του.

«Δεν έπρεπε να δοθεί η άδεια προσγείωσης γιατί ήταν εμφανές ότι το ελικόπτερο δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα φωτιάς όπως είχε αναφέρει εκπέμποντας σήμα κινδύνου, ενώ ήταν γνωστό ότι υπήρχε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και πιθανότατα αυτοί που διέφευγαν συμμετείχαν σε αυτή», τόνισε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα.

Όσο για το τι θα σημαίνει αν οι οχτώ δεν εκδοθούν στην Τουρκία, έστειλε σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση. «Κάτι τέτοιο δεν θα βοηθήσει και θα ζημιώσει τις διμερείς σχέσεις», είπε ο πρέσβης, εκφράζοντας ανησυχία για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε μία τέτοια εξέλιξη στην τουρκική κοινή γνώμη.

Διαβάστε επίσης:

"Δεν πρέπει να εκδοθούν", Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016, 22:00

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016, 18:25