Τους λίντσαραν επειδή ήθελαν να ενημερώσουν για τον Έμπολα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, 23:07
Τους λίντσαραν επειδή ήθελαν να ενημερώσουν για τον Έμπολα
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, μέλη μιας αντιπροσωπείας η οποία επισκεπτόταν μια αγροτική κοινότητα στη νοτιοανατολική Γουινέα για να ενημερώσει τους κατοίκους σχετικά με τον ιό Έμπολα σκοτώθηκαν όταν δέχθηκαν επίθεση από ντόπιους.

Επρόκειτο για αντιπροσωπεία κυβερνητικών αξιωματούχων, στελεχών των υγειονομικών υπηρεσιών που επισκέφθηκε συνοδευόμενη από δημοσιογράφους την περιοχή Ουομέ, κοντά στα σύνορα με τη Λιβερία και στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Στην ομάδα συμμετείχε ο κυβερνήτης της περιοχής όπου βρίσκεται η Ενζερεκόρε, η μεγαλύτερη πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της Γουινέας, ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, ο υποδιευθυντής του νοσοκομείου της Ενζερεκόρε, ο διευθυντής ενός τοπικού κέντρου υγείας και δημοσιογράφοι.

Τρεις άνθρωποι κρατούνται όμηροι στην Ουομέ, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδια στην πόλη και ότι έξι κρατούνταν αιχμάλωτοι.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τα μέλη της ομάδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ασθένεια ότι «ήρθαν να τους σκοτώσουν» διότι, σύμφωνα με εκείνους, «ο Έμπολα είναι μια εφεύρεση των Λευκών για να σκοτώσουν τους Μαύρους», είπε αξιωματούχος.

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα τέλη Αυγούστου στην Ενζερεκόρε σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ στην πόλη είχε επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, 23:09