Τους παρότρυνε να δέρνουν τις γυναίκες τους!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 21:08
Τους παρότρυνε να δέρνουν τις γυναίκες τους!
Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία η πρόταση Ιμάμη σε άνδρες πιστούς να… ξυλοφορτώνουν τις «ανυπάκουες» γυναίκες τους, συμβουλή που προκάλεσε σωρεία προσφυγών στις εισαγγελικές αρχές.
Οι άνδρες θα μπορούσαν να τιμωρούν τις «επαναστάτριες» συζύγους τους, αρνούμενοι να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους, είπε ο μαροκινής καταγωγής Αμπντεσλάμ Λααρούσι σε 1.500 πιστούς, σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, το Δεκέμβριο.

Αν αυτό δεν λειτουργήσει, ένας άνδρας θα μπορούσε «διακριτικά» να χτυπάει τη γυναίκα του, πρόσθεσε ο ιμάμης στο κήρυγμά του, το οποίο ηχογραφήθηκε από την αστυνομία στο τέμενος στην Τεράσα κοντά στη Βαρκελώνη. Αποσπάσματα από το κήρυγμα αυτό επικαλούνται σήμερα διάφορα δημοσιεύματα.
«Μην τις χτυπάτε στο πρόσωπο ή μην τις κάνετε να ματώσουν», συμβούλεψε ο ίδιος.

Στα κηρύγματά του, ο ιμάμης επικρίνει επίσης τις γυναίκες που εργάζονται εκτός σπιτιού, έχουν δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς και ζητούν από τους συζύγους τους να κάνουν δουλειές στο σπίτι.
Η Αλίθια Σάντσες-Καμάτσο, ηγέτης στην Καταλονία του Λαϊκού Κόμματος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε σήμερα ότι οι συμβουλές αυτές του ιμάμη είναι «απολύτως απαράδεκτες» και συνιστούν παραβίαση «των δημοκρατικών και συνταγματικών αξιών», όπως η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Ωστόσο οι μουσουλμάνες από την Τεράσα πήραν το μέρος του Λααρούσι. Όπως δηλώνουν σε δημοσίευμα, δεν αισθάνονται ότι ο ιμάμης κάνει διακρίσεις σε βάρος τους. Επίσης σημειώνουν ότι ο ιμάμης δεν είπε ποτέ κάτι αρνητικό για τα δικαιώματα των γυναικών.

Το 2004 ένας ιμάμης από την Φουενχιρόλα στη νότια Ισπανία καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και τριών μηνών για παρόμοιες κατηγορίες.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 21:10