Την ικανοποίησή του για το «πράσινο φως» που άναψε το Eurogroup στον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου, ο κ. Τουσκ είπε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Eurogroup για την πορεία των διαβουλεύσεων με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ενώ ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε τις απόψεις του για την κατάσταση στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμφωνήσαμε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, όπως και έγινε, σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών, για να βρεθεί κοινό έδαφος. Δεν είχα αμφιβολία ότι θα βρισκόταν κοινό έδαφος», είπε ο Ντ. Τουσκ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σημείωσε, δε, ότι από εκείνη την ημέρα και έπειτα, υπήρξαν στενές επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να επιτευχθεί η επί της αρχής συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης