Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση οροφής, που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε εκκλησία Ευαγγελιστών στο νότιο τμήμα της Νιγηρίας.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Εμάνουελ Ουντόμ κήρυξε διήμερο πένθος​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Διασώστες έχουν ανασύρει τα πτώματα τουλάχιστον 60 πιστών από τα συντρίμμια στην πόλη Όγιο (πολιτεία Άκουα Ιμπόμ), με τις αρχές της αφρικανικής χώρας να εκφράζουν φόβους πως οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100. Ιατρική πηγή που επικαλείται το Associated Press, έκανε λόγο για 160 νεκρούς. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού, πυροσβέστες και αρκετά ασθενοφόρα. Σύμφωνα με το BBC, ο συγκεκριμένος χώρος λατρείας βρισκόταν υπό κατασκευή, ωστόσο είχε δοθεί άδεια για τη χειροτόνηση ενός επισκόπου.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Εμάνουελ Ουντόμ κήρυξε διήμερο πένθος. Τελετή στη μνήμη των θυμάτων είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας. Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμάντου Μπουχάρι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

Τουλάχιστον 116 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους το 2014, όταν κατέρρευσε το κτήριο όπου στεγαζόταν συναγωγή Ευαγγελιστών στο Λάγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από BBC, RT, Associated Press

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης