Ο ένας από τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε φορτηγό – ψυγείο κοντά στο Λονδίνο ενδέχεται να καταγόταν από το Βιετνάμ, όπως έγινε γνωστό από μια Βιετναμέζα ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με τη Χόα Νγκιέμ, της οργάνωσης Human Rights Space, η 26χρονη Παμ Τι Τρα Μι είχε στείλει στη μητέρα της ένα μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου, όπου έγραφε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Το μήνυμα στάλθηκε ενώ το βαρύ όχημα ήταν καθ’ οδόν από το Βέλγιο για τη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συγγνώμη μαμά. Η πορεία μου για το εξωτερικό δεν πετυχαίνει. Μαμά, σ’ αγαπώ τόσο πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να ανασάνω… Είμαι από το Νγκεν, του Καν Λοκ, στο Χα Τινχ του Βιετνάμ. Λυπάμαι, μαμά» έγραφε το μήνυμα, σύμφωνα με τη Χόα.

Η Τρα Μι είχε πάει στην Κίνα και σχεδίαζε να φτάσει στην Αγγλία μέσω Γαλλίας, εξήγησε η Χόα. Μάλιστα η ακτιβίστρια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι Βιετναμέζοι μεταξύ των θυμάτων.

«Είπαν στις ειδήσεις ότι και τα 39 θύματα ήταν Κινέζοι όμως η οικογένεια της Τρα Μι προσπαθεί να επαληθεύσει αν η κόρη τους ήταν μεταξύ αυτών των ανθρώπων», σημείωσε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Εξάλλου, η VietHome, μια οργάνωση της βιετναμέζικης κοινότητας, έκανε γνωστό ότι έχει λάβει πληροφορίες από 10 οικογένειες, μέλη των οποίων αγνοούνται.

Η πρεσβεία του Βιετνάμ στο Λονδίνο συνεργάζεται με τη βρετανική αστυνομία στις έρευνές της, ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο VNA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης