Τραγωδία συνέβη στο διεθνές αεροδρόμιο στο Καράτσι του Πακιστάν, όταν αεροπλάνο μεταφοράς εμπορικού φορτίου με προορισμό το Σουδάν συνετρίβη στο έδαφος κατά την απογείωσή του, πυρπολώντας πολλά κτήρια. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πολλά θύματα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τέσσερα πτώματα τα οποία δεν έχει διευκρινιστεί αν περιλαμβάνονται στο οχταμελές πλήρωμα του αεροσκάφους -οι οποίοι θεωρούνται νεκροί- ή αν βρίσκονταν στο έδαφος.

Το φλεγόμενο αεροσκάφος έπεσε πάνω σε κτίρια υπό κατασκευή στη συνοικία Νταλμάι, όπου υπάρχουν κατοικίες για στελέχη και γραφεία της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού του Πακιστάν. Η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί σε τέσσερις ως πέντε οικοδομές ενώ αξιωματούχοι είπαν ότι οι απώλειες θα ήταν πολύ περισσότερες εάν το αεροπλάνο έπεφτε πάνω σε πολυκατοικίες που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αίτια της συντριβής του IL-76, που μετέφερε φορτίο 31 τόνων, δεν είναι γνωστά.

Πριν από 20 ημέρες μάλιστα συνέβη παρόμοιο περιστατικό στο ίδιο αεροδρόμιο, όταν αεροπλάνο ναυλωμένο από ξένη πετρελαϊκή εταιρεία συνετρίβη κι αυτό αμέσως μετά την απογείωση του, με απολογισμό 21 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης