Τουλάχιστον έξι ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά φέρονται ως αγνοούμενοι, έπειτα από το δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε ανθρακωρυχείο του Donetsk, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με απολογισμό των τοπικών Αρχών.

«Έξι άνθρωποι πέθαναν, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων επτά συνεχίζονται», δήλωσε η Marina Nikitina, εκπρόσωπος της Κρατικής Επιτροπής για την Προστασία της Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, διασώστες αναφέρουν ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι εργάτες καθώς τα επίπεδα αερίου είναι υψηλά και η θερμοκρασία, στις στοές του ορυχείου, ανέρχεται στους 43 βαθμούς Κελσίου.

Τα θύματα έπαθαν ασφυξία ή καταπλακώθηκαν κατά την πτώση των στοών στο ορυχείο Skotsincky, σε βάθος 1.300 μέτρων.

«Συνολικά, 51 ανθρακωρύχοι εργάζονταν στην περιοχή του ορυχείου, αλλά μόνο οι 38 μπόρεσαν να ανέβουν στην επιφάνεια», δήλωσε η Nikitina.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς τα ορυχεία της χώρας υποχρηματοδοτούνται και ο εξοπλισμός τους είναι απαρχαιωμένος, τα δυστυχήματα είναι συχνό φαινόμενο.

Εξάλλου, στο ίδιο ορυχείο, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα της χώρας, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης μεθανίου, έχουν γίνει πολλά δυστυχήματα, με σοβαρότερο αυτό του Απριλίου του 2004, όταν έχασαν τη ζωή τους 63 άτομα και τραυματίστηκαν 51.

Διαβάστε επίσης:

Αγνοούνται 26 εργάτες ορυχείου στην Ουκρανία, Ιουνίου 2009, 14:38

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης