Νέα επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter κάνοντας λόγο για περικοπές στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η απελεύθερωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ «δεν θα πληρώσουν τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο αποκάλεσε «μεγάλο πατριώτη όμηρο».O Άντριου Μπράνσον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Τουρκία για πολλά χρόνια εκμεταλλευόταν τις ΗΠΑ. Τώρα κρατάνε τον θαυμάσιο χριστιανό πάστορα, ο οποίος για τη χώρα μας είναι ένας σημαντικός πατριώτης όμηρος. Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου, αλλά θα κάνουμε περικοπές στην Τουρκία» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε σαφές τι ακριβώς εννοούσε με τον όρο «περικοπές».

Δείτε την ανάρτησή του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάρτησή του προέδρου της Αμερικής έγινε μόλις λίγες ώρες μετά την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου στην Ουάσινγκτον κατά την οποία είπε ότι η Τουρκία «δεν αποδείχτηκε καλός φίλος». Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ «δεν θα πληρώσουν τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο αποκάλεσε «μεγάλο πατριώτη όμηρο»

Στην ίδια τοποθέτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι η κυβέρνησή του μεσολάβησε για λογαριασμό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πέτυχε την απελευθέρωση ενός Τούρκου πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει η Washington Post πρόκειται για την Εμπρού Οζκάν που κατηγορείται για λαθρεμπόριο με την Χαμάς.

Το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο Ντόλαντ Τραμπ και Ταγίπ Ερντογάν είχαν συμφωνήσει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μεσολαβήσει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου προκειμένου να απελευθερωθεί η Οζκάν.

«Το επόμενο βήμα σε αυτή τη συμφωνία θα ήταν η απελευθέρωση του Μπράνσον», υποστηρίζει η εφημερίδα, κάτι που, όμως, δεν έγινε ποτέ προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αμερικής. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης