Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα κηρύξει προς το παρόν εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τον τερματισμό της μερικής αναστολής του ομοσπονδιακού κράτους, και για να διασφαλίσει κονδύλια για την ανέγερση του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι προτιμά να δει το Κογκρέσο να δρα.

“Θέλουμε το Κογκρέσο να κάνει τη δουλειά του”, είπε ο Τραμπ σε μια εκδήλωση για την ασφάλεια των συνόρων στο Λευκό Οίκο, πρσοθέτοντας ότι οι Δημοκρατικοί βουλευτές “πρέπει να επιστρέψουν και να ψηφίσουν”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αυτό που δεν εξετάζουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι η εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης”, είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Επαναδιατύπωσε την άποψή του ότι έχει το δικαίωμα να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να εκτρέψει κονδύλια που διατίθενται για άλλους σκοπούς, αλλά επισήμανε ότι “δεν πρόκειται να το κάνω τόσο γρήγορα”.

Επίσης τόνισε ότι είναι ανοιχτός να εξετάσει μια ευρεία μεταναστευτική μεταρρύθμιση, αλλά θα το κάνει μόνο μετά αφότου λάβει τη χρηματοδότηση για το τείχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης