Τραμπ: «Δεν βιάζομαι για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 22:50
Τραμπ: «Δεν βιάζομαι για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι επιθυμεί η Βόρεια Κορέα να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, ωστόσο τόνισε πως δεν βιάζεται και πως δεν πιέζει την Πιονγιάνγκ να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για την πλήρη αποπυρηνικοποίησή της.

Ο Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί για δεύτερη φορά με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Βιετνάμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφος σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέφερε ότι αν η Βόρεια Κορέα δεν πραγματοποιήσει νέες πυρηνικές δοκιμές, τότε δεν υπάρχει καμία βιασύνη για να πετύχει έναν από τους κύριους στόχους της εξωτερικής του πολιτικής – πείθοντας το απομονωμένο καθεστώς του Κιμ να εγκαταλείψει τον εξοπλισμό του με πυρηνικά όπλα.

Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι οι κυρώσεις εις βάρος της ασιατικής χώρας θα παραμείνουν σε ισχύ στο μεσοδιάστημα, σημειώοντας ότι η Πιονγιάνγκ δεν έχει διεξάγει πυρηνικές ή πυραυλικές δοκιμές το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν για τη σύνοδο κορυφής στο Βιετνάμ, προσθέτοντας πως σχεδιάζει να συνομιλήσει αύριο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Ο Μουν δήλωσε στον Τραμπ στην επικοινωνία τους ότι η Σεούλ είναι πρόθυμη να ξεκινήσει να έχει μια οικονομική δραστηριότητα με την Πιονγιάνγκ ως μια «παραχώρηση» αν αυτό επιταχύνει την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, ανέφερε το γραφείο του Νοτιοκορεάτη προέδρου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 22:52