Το αποκεφαλισμένο σώμα του θείου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είχε εκτεθεί για να μπορούν να το δουν οι αξιωματούχοι του καθεστώτος, έχει αποκαλύψει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον δημοσιογράφο Μπομπ Γούντγουορντ.

«Σκότωσε τον θείο του και τοποθέτησε το πτώμα του στις σκάλες» ενός κυβερνητικού κτιρίου, είπε στον αμερικανό δημοσιογράφο που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Watergate και συγγραφέα του βιβλίου «Rage» που κυκλοφορεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το κεφάλι του είχε κοπεί και τοποθετηθεί στο στήθος του», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου.

Ο Τζανγκ Σονγκ-Τεκ, εξ αγχιστείας θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν, θεωρούμενος τότε δεύτερος στην ιεραρχία της βορειοκορεατικής ηγεσίας, εκτελέσθηκε τον Δεκέμβριο 2013 για «προδοσία».

Η Πιονγκγιάνγκ δεν διευκρίνισε ποτέ με ποιον τρόπο εκτελέσθηκε ο Τζανγκ Σονγκ-Τεκ, ενώ πολλές φρικτές και συχνά αντιφατικές, εκδοχές είχαν κυκλοφορήσει στον Τύπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδοχή του Ντόναλντ Τραμπ – ο οποίος, περιγράφοντας αυτήν την φρικαλεότητα, μάλλον θέλησε να δείξει την εγγύτητά του με τον ηγέτη του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας – είναι η πρώτη που αναφέρεται σε αποκεφαλισμό του θείου του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ «μου λέει τα πάντα. Μου τα έχει πει όλα», λέει ο Ντόναλντ Τραμπ στο βιβλίο «Rage», που είναι η συνέχεια του βιβλίου «Fear: Trump in the White House» του 2018.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ εξασφάλισε 25 επιστολές «που δεν δόθηκαν ποτέ στην δημοσιότητα» και ανταλλάχθηκαν ανάμεσα στον Τραμπ και τον Κιμ.

Στις επιστολές, «ο Κιμ περιγράφει την σχέση μεταξύ των δύο ανδρών αντάξια “ταινίας φαντασίας” την ώρα που οι δύο ηγέτες είχαν αποδοθεί σε ένα παράδοξο διπλωματικό μενουέτο», αναφέρει ο εκδοτικός οίκος στην σελίδα του Amazon που είναι αφιερωμένη στο βιβλίο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν συναντηθεί τρεις φορές, την πρώτη στο πλαίσιο μίας «ιστορικής» συνάντησης κορυφής τον Ιούνιο 2018 στην Σιγκαπούρη.

Παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας δεν έχουν προχωρήσει καθόλου, για την ακρίβεια βρίσκονται σε νεκρό σημείο μετά το φιάσκο της δεύτερης συνάντησης κορυφής του Φεβρουαρίου 2019 στο Ανόι, ο αμερικανός πρόεδρος εξαίρει συστηματικά τις σχέσεις του με τον Κιμ, έχοντας φθάσει στο σημείο να πει ότι οι δυο τους «ερωτεύθηκαν ο ένας τον άλλο».

«Μου έχει γράψει ωραίες επιστολές, είναι υπέροχες επιστολές. Εχουμε ερωτευθεί ο ένας τον άλλον», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο 2018 ο Τραμπ στους οπαδούς του.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης