Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σήμερα τις «γελοίες» επικρίσεις σε βάρος του, που διατύπωσαν βουλευτές εναντίον του, καταλογίζοντάς του υπεκφυγές σχετικά με την ανωτερότητα της λευκής φυλής, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον δύο τεμενών στη Νέα Ζηλανδία.

«Τα ΜΜΕ Fake News κάνουν ό,τι μπορούν για να με καταστήσουν υπεύθυνο για την φοβερή επίθεση στη Νέα Ζηλανδία» ήταν το tweet που έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Κράιστσερτς από έναν Αυστραλό ακροδεξιό εξτρεμιστή, που στοίχισαν τη ζωή σε 50 μουσουλμάνους πιστούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει να εργαστούν πολύ σκληρά για να το αποδείξουν αυτό. Τόσο γελοίο!» συμπλήρωσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σύντομα καταδίκασε την Παρασκευή «τα φοβερά γεγονότα» του Κράιστσερτς εκτιμώντας λίγο μετά ότι αυτή η ιδεολογία υπέρ της ανωτερότητας της λευκής φυλής στον κόσμο δεν αποτελεί μια «διαδεδομένη» απειλή.

Στο μανιφέστο που έδωσε στη δημοσιότητα λίγο πριν ξεκινήσει τις επιθέσεις, ο 28χρονος Μπρέντον Χάρις Τάραντ ανέφερε ότι θεωρεί τον Τραμπ ως «σύμβολο της ανανεωμένης λευκής ταυτότητας και του κοινού σκοπού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε σήμερα, η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Κίρστεν Νίλσεν υπογράμμισε ότι αν και η «κύρια τρομοκρατική απειλή» παραμένει εκείνη των «ισλαμιστών μαχητών», οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αγνοήσουν τον «πραγματικό κίνδυνο» που αντιπροσωπεύουν εκείνοι οι οποίοι προωθούν το «μίσος» υπό άλλες μορφές.

«Χρησιμοποιούν τις ίδιες τεχνικές με εκείνες των μαζικών δολοφονιών, όπως το είδαμε με την φρικτή επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη Νέα Ζηλανδία εναντίον των μουσουλμάνων» σημείωσε η ίδια.

«Εμείς, επίσης, έχουμε δει το πρόσωπο αυτού του μίσους με τις επιθέσεις στο Σάρλοτσβιλ, στο Πίτσμπουργκ και το Τσάρλεστον» συμπλήρωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας.

«Μετά την τραγωδία που συγκλόνισε τη Νέα Ζηλανδία, θέλω να είμαι απόλυτα σαφής: Δεν θα ανεχθούμε ένα τέτοιο μίσος στην αμερικανική επικράτεια» είπε η Κίρστεν Νίλσεν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης