Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την Τρίτη ότι ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Μάικλ Κόεν είπε ψέματα όταν κατέθεσε ενόρκως ότι ο εντολέας του ήταν εκείνος που τον πρόσταξε να παραβιάσει τον νόμο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Ο δικηγόρος κατέθεσε τον Αύγουστο πως ο Τραμπ τού έδωσε εντολή να διαπράξει έγκλημα, φέρνοντας σε πέρας πληρωμές για να εξαγοραστεί η σιωπή δύο γυναικών που διατείνονταν πως είχαν σχέσεις με τον μεγιστάνα των ακινήτων αρκετά χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάικλ Κόεν -ο οποίος που μέχρι τότε καυχιόταν ότι ήταν ο άνθρωπος που κανόνιζε τις δουλειές του Τραμπ, πως ήταν ο «φίξερ» του Aμερικανού προέδρου- παραδέχθηκε την ενοχή του τον Αύγουστο σε οκτώ ποινικά αδικήματα, ανάμεσά τους φοροδιαφυγή, τραπεζική απάτη και παραβίαση των κανόνων για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είπε στη συνέντευξή του στο AP πως η κατάθεση του Κόεν ήταν «απολύτως ψευδής».

Παράλληλα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προσπάθησε να υποβαθμίσει τον ρόλο του δικηγόρου όταν εργαζόταν για αυτόν, περιγράφοντάς τον ως έναν «άνθρωπο που ασχολιόταν με τις δημόσιες σχέσεις και έκανε λίγη δικηγορική δουλειά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε «πολύ λυπηρό» το γεγονός ότι ο Κόεν έκλεισε συμφωνία για να «εξασφαλίσει ελαφρύτερη ποινή», σύμφωνα με το AP.

Ο Γκάι Πετρίλο, δικηγόρος του Κόεν, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Λάνι Ντέιβις, άλλος ένας δικηγόρος του Κόεν, παρέπεμψε σε προηγούμενες αναρτήσεις του στο Twitter, όταν του ζητήθηκε σχόλιο.

«Ενόρκως (ο Μάικλ Κόεν) παραδέχθηκε και ανέλαβε την ευθύνη για την παράνομη συμπεριφορά (του Τραμπ)» είχε γράψει ο Ντέιβις, προσθέτοντας πως ο πρώην δικηγόρος του προέδρου «δεν φοβάται την αλήθεια».
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης