Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις αιτήσεις Σύρων χριστιανών για χορήγηση καθεστώτος πρόσφυγα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Αν ήσουν μουσουλμάνος, μπορούσες να γίνεις δεκτός στην χώρα, αλλά αν ήσουν χριστιανός ήταν σχεδόν αδύνατο και αυτό ήταν τόσο άδικο, καθώς ενώ όλοι ήταν καταδιωκόμενοι για να είμαστε ειλικρινείς, αποκεφάλιζαν περισσότερο χριστιανούς», υποστήριξε ο Τραμπ σύμφωνα με αποσπάσματα μιας απομαγνητοφωνημένης συνέντευξης που παραχώρησε σε χριστιανικό τηλεοπτικό δίκτυο και αναμένεται να μεταδοθεί την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση στοιχεία του Pew Research Centre που δημοσίευσε τον περασμένο Οκτώβριο, 38.901 μουσουλμάνοι πρόσφυγες εισήλθαν στις ΗΠΑ σε χρονικό διάστημα 12 μηνών, ενώ οι χριστιανοί πρόσφυγες που εισήλθαν στην χώρα ανήλθαν σε σχεδόν αντίστοιχο αριθμό, 37.521.

Ο Τραμπ αναμένεται να υπογράψει σήμερα σήμερα εκτελεστικό διάταγμα για την προσωρινή διακοπή εισόδου στις ΗΠΑ προσφύγων που προέρχονται από χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ευαγγελιστές θα ενθουσιαστούν με τον υποψήφιο που έχει επιλέξει για να καλύψει την έδρα του Άντονιν Σκάλια στο Ανώτατο Δικαστήριο, τονίζοντας ότι σχεδόν σίγουρος για τον δικαστή στον οποίο έχει καταλήξει, αλλά όχι “100%”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω ότι ο υποψήφιος που θα επιλέξω θα είναι σπουδαίος, πραγματικά σπουδαίος», τόνισε. «Πιστεύω ότι οι ευαγγελιστές χριστιανοί θα λατρέψουν την επιλογή μου».

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως θα καταλήξει στην επιλογή του δικαστή αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να την ανακοινώσει την επόμενη Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης