Τραμπ: Σύντομα θα πάρω μια «μεγάλη απόφαση» για συμφωνία του Παρισιού

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Απριλίου 2017, 05:03
Τραμπ: Σύντομα θα πάρω μια «μεγάλη απόφαση» για συμφωνία του Παρισιού
Η συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα η οποία υπογράφηκε το 2015 είναι «ετεροβαρής», διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καλούνται να «πληρώσουν δισεκατομμύρια δολάρια» ενώ άλλα κράτη ωφελούνται από αυτή, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Χάρισμπεργκ την ημέρα της συμπλήρωσης των πρώτων εκατό ημερών του στο αξίωμα.

«Οι ΗΠΑ πληρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια (για τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα) ενώ η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία δεν συνεισέφεραν και δεν θα συνεισφέρουν τίποτα», υποστήριξε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως «η συμφωνία αυτή είναι ετεροβαρής και μου θυμίζει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Η κατά γράμμα τήρηση της συμφωνίας θα μείωνε το ΑΕΠ της χώρας του κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία», εξηγώντας πως αυτό σημαίνει ότι «εργοστάσια θα κλείσουν σε όλη τη χώρα».

«Θα πάρω μια μεγάλη απόφαση για τη συμφωνία του Παρισιού μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα δούμε τι θα γίνει», είπε στο τέλος των δηλώσεών ο Τραμπ.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Απριλίου 2017, 05:03