Τραμπ: Το Ιράν «να είναι προσεκτικό με τις απειλές» που εκτοξεύει

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, 00:24
Τραμπ: Το Ιράν «να είναι προσεκτικό με τις απειλές» που εκτοξεύει

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Τετάρτη το Ιράν «να είναι προσεκτικό με τις απειλές» που εκτοξεύει, έπειτα από την ανακοίνωση του προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας Χασάν Ροχανί ότι η χώρα του θα αυξήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου μετά την 7η Ιουλίου στα επίπεδα που χρειάζεται πέραν του ορίου που ορίζει η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Το Ιράν εξέδωσε μια νέα προειδοποίηση. Ο Ροχανί δήλωσε ότι θα εμπλουτίσουν ουράνιο σε 'όποια ποσότητα θέλουμε' αν δεν υπάρξει καμία καινούργια πυρηνική συμφωνία», είπε ο Τραμπ με tweet του.

«Να προσέχεις με τις απειλές, Ιράν. Μπορεί να γυρίσουν εναντίον σου, να σε δαγκώσουν, όπως κανείς δεν σε έχει δαγκώσει στο παρελθόν!», απείλησε από τη μεριά του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Ροχανί ανέφερε ότι: «στις 7 Ιουλίου, ο βαθμός εμπλουτισμού δεν θα ανέρχεται πλέον στο 3,67%», που είναι το όριο που καθορίστηκε από την συμφωνία αυτή που συνήφθη.

«Θα βάλουμε στην άκρη τη δέσμευση αυτή. Για όσο θέλουμε, στον βαθμό που κρίνεται απαραίτητο, όσο το επιβάλλουν οι ανάγκες μας, θα το ανεβάσουμε πάνω από το 3,67%», διευκρίνισε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, 00:26