Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε σήμερα το Κατάρ να σταματήσει «αμέσως» να χρηματοδοτεί «την τρομοκρατία», «όπως επίσης και άλλες χώρες στην περιοχή να κάνουν περισσότερα και να τα κάνουν συντομότερα».

«Το έθνος του Κατάρ, δυστυχώς, ιστορικά χρηματοδοτούσε την τρομοκρατία σε πολύ υψηλό επίπεδο» κατήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος και η Υεμένη διέκοψαν τη Δευτέρα τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία». Με αυτήν την απόφαση προκάλεσαν έναν διπλωματικό σεισμό μόλις 15 ημέρες έπειτα από την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο Ριάντ ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους. Τότε ο Τραμπ είχε ζητήσει από τις μουσουλμανικές χώρες να ενεργήσουν με αποφασιστικό τρόπο κατά του θρησκευτικού εξτρεμισμού.

Έπειτα από αυτήν την επίσκεψη και την ομιλία που εκφώνησε ενώπιον 50 μουσουλμανικών χωρών την 21η Μαίου, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δήλωσε σήμερα ότι «αποφάσισε, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, τους στρατηγούς μας και τους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, ότι είναι πλέον ώρα να καλέσουμε το Κατάρ να τερματίσει την χρηματοδότηση» της τρομοκρατίας.

«Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την χρηματοδότηση και την εξτρεμιστική ιδεολογία που σχετίζεται με αυτήν την χρηματοδότηση» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να ζητήσω από όλα τα κράτη να σταματήσουν αμέσως να στηρίζουν την τρομοκρατία. Σταματήστε να μαθαίνετε στους ανθρώπους να σκοτώνουν άλλους ανθρώπους» επισήμανε επιπλέον ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγές: AΜΠΕ, AFP,  Reuters, Sputnik

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης