Τους 260 έχουν φτάσει οι νεκροί μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) μετά από μία εβδομάδα επιδρομών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον βάσεων τους, τόσο στην Τουρκία όσο και στο Ιράκ, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι ίδιες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως ο αδελφός του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του ηγέτη του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας HDP, είναι μεταξύ των τραυματιών από τις επιδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νουρετίν Ντεμιρτάς έχει στρατευθεί στις τάξεις των ανταρτών που έχουν βρει καταφύγιο στα βουνά του βόρειου Ιράκ και η ισλαμοσυντηρητική τουρκική εξουσία προβάλλει το γεγονός αυτό ως επιπλέον ένδειξη της «συμπαιγνίας» μεταξύ του PKK και του HDP. Αυτός είναι, επισήμως, ο λόγος για τις έρευνες που έχουν ξεκινήσει και σε βάρος του ηγέτη του HDP.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα έχει εξαπολύσει από τις 24 Ιουλίου έναν «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας», θέτοντας ταυτοχρόνως στο στόχαστρο της το PKK και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία. Ουσιαστικά, όμως, τα χτυπήματα επικεντρώθηκαν στους Κούρδους αντάρτες και μόνο τρεις είχαν στόχο το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης