Τραυματίες από εκτροχιασμό προαστιακού τρένου στο Μπρούκλιν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017, 16:52
Τραυματίες από εκτροχιασμό προαστιακού τρένου στο Μπρούκλιν
Εκτροχιάστηκε τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Μπρούκλιν, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο σε ώρα αιχμής, τραυματίζοντας 103 ανθρώπους, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης.Στο σημείο μετέβησαν δεκάδες αστυνομικοί, καθώς οι πυροσβεστικές Αρχές παρείχαν βοήθεια σε όσους είχαν το χρειάζονταν. Πάντως, κανένας δεν φέρει τραύματα απειλητικά για τη ζωή τους. Τουλάχιστον 11 εκ των τραυματιών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 
Το τρένο της εταιρείας Long Island Rail Road (LIRR) έπεσε, γύρω στις 08.30 τοπική ώρα (15.30 ώρα Ελλάδας), στα προστατευτικά κιγκλιδώματα του τερματικού σταθμού Ατλάντικ που βρίσκεται στην καρδιά του Μπρούκλιν.Πολλοί επιβάτες, που μίλησαν στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο New York 1, περιέγραψαν ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα και ότι ετοιμάζονταν να αποβιβαστούν όταν η αμαξοστοιχία τραντάχτηκε, με αποτέλεσμα να πέσουν κάτω πολλοί επιβάτες.
"Το τρένο μου LIRR έπεσε πάνω στον τερματικό σταθμό Atlantic, είναι τρελό (αυτό που συνέβη), φαίνεται πως υπάρχουν μονάχα κάποιοι ελαφρά τραυματίες" ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Twitter ο επιβάτης Άαρον Νιούφελντ, προσθέτοντας κάποιες φωτογραφίες όπου απεικονίζεται ένας άνθρωπος που έχει πέσει στο έδαφος και η σπασμένη πόρτα του βαγονιού.
Προς το παρόν οι αμερικανικές Αρχές δεν έχουν δώσει καμία πληροφορία σχετικά με τα πιθανά αίτια του ατυχήματος. Η εταιρεία LIRR επισήμανε μονάχα ότι οι επιβάτες πρέπει να αναμένουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα αποτελούν συχνό φαινόμενο στις ΗΠΑ. Την 29η Σεπτεμβρίου, αμαξοστοιχία του προαστιακού σιδηροδρόμου εκτροχιάστηκε σε ώρα αιχμής καθώς εισερχόταν στην σταθμό του Χομπόκεν (Νιού Τζέρσεϊ), πολύ κοντά στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 114.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017, 18:19