Τραυματισμοί και συλλήψεις σε διαδηλώσεις σχετικά με τη βρετανική σημαία

Τραυματισμοί και συλλήψεις σε διαδηλώσεις σχετικά με τη βρετανική σημαία
Αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πολίτες συνελήφθησαν την Παρασκευή στο Μπέλφαστ, στη διάρκεια επεισοδιακής διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του δημάρχου της πρωτεύουσας της Βόρειας Ιρλανδίας σχετικά με τη βρετανική σημαία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Η αστυνομία δέχτηκε επίθεση από ένα πλήθος περισσοτέρων των 300 ανθρώπων που εκτόξευσαν μολότοφ και τούβλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της επαρχιακής αστυνομίας, δηλώνοντας ότι «μερικοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πολλά άτομα συνελήφθησαν» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Στις 3 Δεκεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέλφαστ, που είναι η πρωτεύουσα της βρετανικής επαρχίας της Βόρειας Ιρλανδίας, ψήφισε μια απόφαση με την οποία η βρετανική σημαία δύναται, να μην κυματίζει πλέον μόνιμα στο δημαρχείο. Αυτή η απόφαση πυροδότησε εκρήξεις βίας από «νομιμόφρονες» προτεσταντικές ομάδες οι οποίες υπερασπίζονται την ένωση της Βόρειας Ιρλανδίας με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βόρεια Ιρλανδία έχει βιώσει τριάντα χρόνια θρησκευτικής βίας, διάστημα κατά το οποίο έχουν σκοτωθεί 3500 άνθρωποι. Παρά την ειρηνευτική συμφωνία του 1998, η οποία δημιούργησε ένα καταμερισμό εξουσιών μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών, σποραδικά επεισόδια και βίαιες πράξεις, εξακολουθούν να σημειώνονται στην επαρχία.

Διαβάστε επίσης...
Ιρλανδία: Οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε διαδηλώσεις
Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013, 04:03