Τρία στελέχη του ΟΗΕ νεκρά από την επίθεση στην Καμπούλ

Τρία στελέχη του ΟΗΕ νεκρά από την επίθεση στην Καμπούλ
Αρκετοί υπάλληλοι των Ηνωμένων Εθνών είναι μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν την Παρασκευή, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε σε ένα δημοφιλές λιβανέζικο εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

« Τρία μέλη του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών, μαζί με έναν αριθμό ατόμων άλλων διεθνών οργανισμών, έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Φαρχάν Χακ.

«Τέτοιες στοχευμένες επιθέσεις εναντίον αμάχων είναι εντελώς απαράδεκτες και αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Χακ. «Θα πρέπει αυτό να σταματήσει αμέσως» συμπλήρωσε.

Συνολικά 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας Ταλιμπάν κατά ενός λιβανέζικου εστιατορίου σε συνοικία της αφγανικής πρωτεύουσας όπου στεγάζονται πολλές διπλωματικές αποστολές.

Το λιβανέζικο εστιατόριο, με την επωνυμία «Η Ταβέρνα του Λιβάνου», είναι ένας δημοφιλής τόπος συνάθροισης των ξένων αλλά και των εύπορων ντόπιων και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Νορβηγική πρεσβεία.

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν: Θύματα βομβιστικής επίθεσης ξένοι διπλωμάτες

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014, 03:03