Τριάντα τραυματίες έπειτα από επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 10:09
Τριάντα τραυματίες έπειτα από επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τρεις από τους 30 τραυματίες στο Χονγκ Κονγκ, έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Η αστυνομία εισέβαλε σε πολλά εμπορικά κέντρα που ήταν γεμάτα οικογένειες και παιδιά στο ανατολικό προάστιο Ταϊκού Σιονγκ. Οι διαδηλωτές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να απωθήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας, προτού ξεσπάσουν ταραχές με την αστυνομία στις κυλιόμενες σκάλες.  

Ένας άνδρας κρατώντας μαχαίρι επιτέθηκε σε αρκετούς παρευρισκομένους, τραυματίζοντας συνολικά πέντε, ενώ δάγκωσε και ένα μέρος του αφτιού ενός ακτιβιστή που διαδήλωνε υπέρ της δημοκρατίας. Μεταξύ των τραυματιών πιστεύεται ότι είναι και ο δράστης του περιστατικού, τον οποίο διαδηλωτές χτύπησαν με ξύλα.

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από τον Άντριου Τσίου, βασική προσωπικότητα του φιλοδημοκρατικού κινήματος, με το αφτί του σχεδόν εντελώς κομμένο. Ένα άλλο θύμα του δράστη ήταν αναίσθητο μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ακραίοι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο γραφείο στο Χονγκ Κονγκ του κινεζικού πρακτορείου Xinhua, του οποίου έσπασαν τα τζάμια.

Η επίθεση αυτή ώθησε σήμερα τα κινεζικά Μέσα να ταχθούν υπέρ μιας «πιο σκληρής γραμμής» εναντίον των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.

«Η όξυνση της βίας στο Χονγκ Κονγκ απαιτεί τη λήψη πιο σκληρής γραμμής ώστε να αποκατασταθεί η τάξη» αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο η εφημερίδα «China Daily».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 10:20