Στη Λευκωσία θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να συμμετάσχει, από κοινού με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, και της Ιορδανίας, Αιμάν Σαφάντι, στις εργασίες της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, με στόχο την προετοιμασία της 2ης Συνόδου Κορυφής των τριών χωρών, στις αρχές του επόμενου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τρεις υπουργοί και αντιπροσωπείες τους θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ θα εστιάσουν στις δυνατότητες ενισχυμένης συνεργασίας σε τομείς που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας, της αμοιβαία επωφελούς οικονομικής ανάπτυξης με έμφαση στην ενέργεια, τις επενδύσεις, τις τηλεπικοινωνίες και τον τουρισμό, καθώς και στον πολιτισμό και την εκπαίδευση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, ενώ θα λάβει χώρα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης