Τριήμερο πένθος για τα θύματα των πλημμυρών στην Αργεντινή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 09:13
Τριήμερο πένθος για τα θύματα των πλημμυρών στην Αργεντινή
Τουλάχιστον τους 54 νεκρούς φθάνει ο νεότερος απολογισμός των - τόσο καταστροφικών όσο και απρόβλεπτων - πλημμυρών στην περιφέρεια του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή, με τα περισσότερα θύματα να βρήκαν τον θάνατο παγιδευμένοι στα αυτοκίνητά τους ή εξαιτίας ηλεκτροπληξίας. Η κυβέρνηση της χώρας κήρυξε τριήμερο πένθος και επέβαλε μέτρα ασφαλείας στις πληγείσες περιοχές, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος για πλιάτσικο.

Η ισχυρότατη καταιγίδα έπληξε τη νύχτα της Τρίτης το Μπουένος Άιρες και την κοντινή Λα Πλάτα, η οποία μετρά τα περισσότερα θύματα (46 μέχρι πριν από λίγες ώρες). Μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο σε ορισμένες περιπτώσεις για πολύ γρήγορη άνοδο των υδάτων.

Με την υποχώρηση των υδάτων τα συνεργεία ξεκίνησαν να εντοπίζουν τα πτώματα των θυμάτων. Οι Αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν από τα σπίτια τους περίπου 2.500 κατοίκους της Λα Πλάτα. Άλλοι κατέφυγαν σε στέγες και δέντρα. Σχεδόν η μισή πόλη των 900.000 κατοίκων πλημμύρισε και έμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση. Από την καταιγίδα έπεσαν δέντρα, διακόπηκαν τα δρομολόγια πολλών μέσων μαζικής μεταφοράς και σημειώθηκαν πολλές διακοπές ρεύματος.

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν επίσης και προβλήματα στη λειτουργία του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της χώρας, της YPF στη Λα Πλάτα, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε πυρκαγιά που χρειάστηκε ώρες για να σβήσει.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 09:35