Τρεις δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και 30 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022, 15:12
Τρεις δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και 30 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία

Τρεις δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 30 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη η Λουντμίλα Ντενίσοβα, αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό Κοινοβούλιο.

«Τουλάχιστον 35 δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα» των ρωσικών δυνάμεων, έγραψε η Λουντμίλα Ντενίσοβα στον λογαριασμό της στο Telegram.

Ο Αμερικανός Μπρεντ Ρενό σκοτώθηκε από σφαίρα στα βορειοδυτικά προάστια του Κιέβου, ο Ουκρανός δημοσιογράφος Γεβγκένι Σακούν σκοτώθηκε κατά τον βομβαρδισμό του πύργου της τηλεόρασης στο Κίεβο και ο Ουκρανός Βίκτορ Ντούνταρ σκοτώθηκε κατά τις μάχες στο Μικολάιφ στην νότια Ουκρανία.

Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί από «σκόπιμα πυρά του εχθρού», πρόσθεσε η ίδια αναφέροντας περιπτώσεις Ελβετών, Τσέχων, Δανών και Βρετανών.

«Ο εχθρός προσπαθεί επίσης να καταστρέψει την οπτικοακουστική υποδομή της Ουκρανίας», συνέχισε η Λουντμίλα Ντενίσοβα αναφερόμενη στην επιθέσεις κατά των πύργων της τηλεόραση στο Κίεβο, το Λουτσκ και το Ριβνέ.

Ο απολογισμός του βομβαρδισμού κατά του πύργου του Ριβνέ έφτασε σήμερα στους 19 νεκρούς.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022, 15:12