Τρεις δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 30 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη η Λουντμίλα Ντενίσοβα, αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό Κοινοβούλιο.

«Τουλάχιστον 35 δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα» των ρωσικών δυνάμεων, έγραψε η Λουντμίλα Ντενίσοβα στον λογαριασμό της στο Telegram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός Μπρεντ Ρενό σκοτώθηκε από σφαίρα στα βορειοδυτικά προάστια του Κιέβου, ο Ουκρανός δημοσιογράφος Γεβγκένι Σακούν σκοτώθηκε κατά τον βομβαρδισμό του πύργου της τηλεόρασης στο Κίεβο και ο Ουκρανός Βίκτορ Ντούνταρ σκοτώθηκε κατά τις μάχες στο Μικολάιφ στην νότια Ουκρανία.

Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί από «σκόπιμα πυρά του εχθρού», πρόσθεσε η ίδια αναφέροντας περιπτώσεις Ελβετών, Τσέχων, Δανών και Βρετανών.

«Ο εχθρός προσπαθεί επίσης να καταστρέψει την οπτικοακουστική υποδομή της Ουκρανίας», συνέχισε η Λουντμίλα Ντενίσοβα αναφερόμενη στην επιθέσεις κατά των πύργων της τηλεόραση στο Κίεβο, το Λουτσκ και το Ριβνέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απολογισμός του βομβαρδισμού κατά του πύργου του Ριβνέ έφτασε σήμερα στους 19 νεκρούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης