H Κίνα σκοπεύει να διαθέσει 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 στο πρόγραμμα CΟVAX, καθώς τρεις κινεζικές εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση για να ενταχθούν στον μηχανισμό αυτό, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το πρόγραμμα COVAX, το οποίο στηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη συμμαχία GAVI για τα εμβόλια, αναμένεται να αρχίσει να παραδίδει εμβόλια κατά του Covid-19 σε χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος αυτό τον μήνα, με 2 ως 3 δισεκατομμύρια δόσεις να αναμένεται να παραδοθούν φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε επισημάνει τον Ιανουάριο ότι οι εταιρείες Sinovac Biotech, η China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) και η CanSino Biologics έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα.

Ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του υπουργείου, ανακοίνωσε το σχέδιο παροχής των εμβολίων στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Τύπου σήμερα.

Ο ΠΟΥ, που ελέγχει τις αιτήσεις, ενδέχεται να λάβει απόφαση για τα εμβόλια των Sinopharm και Sinovac τον Μάρτιο το νωρίτερο, σύμφωνα με έγγραφο του COVAX.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εμβόλια αυτά ήδη χορηγούνται σε αρκετές χώρες, ανάμεσά τους η Βραζιλία, η Ινδονησία, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ το εμβόλιο της Cansino έχει εγκριθεί για χορήγηση στον στρατό της Κίνας.

Καμία από τις τρεις εταιρείες δεν έχει ανακοινώσει λεπτομερή στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της ακόμη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης