Τρεις άνθρωποι – δύο γυναίκες και ένα παιδί – έχασαν τη ζωή τους, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, στο οποίο είχαν κάνει κατάληψη περίπου 200 Ρομά στη Λιόν, δήλωσαν σήμερα το πρωί αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχο Ζαν-Φιλίπ Γκενιό, η πυρκαγιά που σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα «κατέκαψε ολοσχερώς» το ακίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε επιτόπου, ο αξιωματικός διευκρίνισε ότι «πολύ γρήγορα τα δύο υψηλότερα επίπεδα του άδειου αυτού κτηρίου κάηκαν και η σκάλα κατέρρευσε». Η οροφή επίσης κάηκε, παρατήρησε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Για να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν κι άλλα θύματα, ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ψάχνουν στα συντρίμμια του κτηρίου, το οποίο υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει.

Ο αντιπύραρχος Γκενιό ανέφερε ότι «τα απανθρακωμένα πτώματα παραμένουν ακόμη στο εσωτερικό» του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου κατασκευής μικρών μηχανών για βιομηχανική χρήση. Σύμφωνα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής, ο απολογισμός των θυμάτων ίσως αυξηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο Ζιλμπέρ Ρενάρ, ακτιβιστή της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, περίπου 300 Ρομά, ανάμεσά τους και παιδιά μικρής ηλικίας και έγκυες γυναίκες, ζούσαν στο διώροφο κτήριο.

«Κοιμούνταν συχνά στο πατάρι» εξήγησε ο Ρενάρ. Οι επιζώντες, περίπου 150, απομακρύνθηκαν από το σημείο με μικρά λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε ένα γυμνάσιο.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης