Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 11.000 απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που πλήττουν την περιοχή της Πάμπα, στο κεντρικό τμήμα της Αργεντινής, εδώ και μία εβδομάδα, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Κατά τη διάρκεια των επτά τελευταίων ημερών ένα παιδί 11 ετών έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε ένα ρυάκι, ενώ ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες έχασε τη ζωή του όταν εγκλωβίστηκε στο σπίτι του, το οποίο πλημμύρισε στο Κίλμες, περίπου 30 χιλιόμετρα νότια του Μπουένος Άιρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές της Καμπάνα ανακοίνωσαν παράλληλα τον θάνατο ενός άνδρα και στην πόλη αυτή.

«Περίπου 11.000 άνθρωποι είτε απομακρύνθηκαν είτε εγκατέλειψαν οι ίδιοι τα σπίτια τους. Γίνονται επιχειρήσεις παροχής βοήθειας στους πληγέντες» δήλωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Ασφάλειας της Αργεντινής Σέρχιο Μπέρνι στο δίκτυο C5N.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, νέες βροχοπτώσεις, μικρότερης έντασης, αναμένονται στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, την περιοχή της Αργεντινής που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό και στην οποία βρίσκεται και η κύρια αγροτική ζώνη της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης