Τρεις νεκροί και 19 αγνοούμενοι από πλημμύρες στη Χιλή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017, 04:47
Τρεις νεκροί και 19 αγνοούμενοι από πλημμύρες στη Χιλή
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 19 αγνοούνται εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν στη Χιλή το Σαββατοκύριακο, εν μέσω καλοκαιριού.

Οι βροχές προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμών κοντά στην πρωτεύουσα της Χιλής. Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν 373 άνθρωποι, ανέφερε την Κυριακή η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Χιλής (ONEMI).

Παράλληλα, διακόπηκε η υδροδότηση ενός εκατομμυρίου και πλέον νοικοκυριών στο Σαντιάγο, και η Aguas Andinas, η εταιρεία η οποία τη διαχειρίζεται, ανέφερε πως η συνεχιζόμενη κακοκαιρία δυσχεραίνει την αποκατάστασή της.

Ομάδες των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων εργάζονται στο πεδίο για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί και για να αποκατασταθεί η παροχή πόσιμου νερού, όπου αυτό είναι δυνατόν, ανέφερε η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ένα κορίτσι 12 ετών πέθανε νότια του Σαντιάγο, όταν κατολίσθηση παρέσυρε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Στην κοιλάδα Σαν Χοσέ δε Μάιπο, στα υψίπεδα που επιβλέπουν το Σαντιάγο, συνεργεία χρειάστηκε να καθαρίσουν τους δρόμους για να μπορέσουν οι κάτοικοι να απομακρυνθούν.

Είναι η δεύτερη φορά που η κεντρική Χιλή πλήττεται από πλημμύρες μέσα σε έναν χρόνο. Τον Απρίλιο, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πλημμύρισαν συνοικίες ακόμη και στο κέντρο του Σαντιάγο, όταν υπερχείλισε ένας ποταμός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017, 04:47