Στην αντικατάσταση του υπουργού Άμυνας της Βραζιλίας, προχώρησε χθες η πρόεδρος της χώρας, Dilma Rousseff ύστερα από τα δυσμενή του σχόλια για συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο. Από τα βέλη του Nelson Jobim δεν ξέφυγε ούτε η Βραζιλιάνα πρόεδρος, για την οποία τόνισε ότι δε μπορεί να διοικήσει.

«Βρίσκεται επτά μήνες στην εξουσία και η κατάσταση χαρακτηρίζεται από την έλλειψη τάξης και οργάνωσης», είχε πει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, η παραίτησή του έγινε στη διάρκεια συνάντησής του, με την Dilma Rousseff, αργά το βράδυ της Πέμπτης, η οποία του ξεκαθάρισε ότι με την υπάρχουσα συμπεριφορά του έχει να επιλέξει ανάμεσα στην οικειοθελή απομάκρυνσή του και την αντικατάστασή του.

Τον βετεράνο πολιτικό θα αντικαταστήσει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Celso Amorim.

Ο Nelson Jobim γίνεται έτσι ο τρίτος υπουργός που παραιτείται στο σύντομο χρονικό διάστημα της προεδρίας της Rousseff, λόγω φημών για διαφθορά. Στην προκειμένη περίπτωση ο βετεράνος πολιτικός ήταν αυτός που κατηγόρησε τη Βραζιλιάνα πρόεδρο ότι με τους χειρισμούς της ευνοεί τη διαφθορά και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, σε μια χώρα που για τα επόμενα πέντε χρόνια θα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος λόγω Ολυμπιακών Αγώνων (2016) και Παγκόσμιου Κυπέλλου Εθνικών Ομάδων (2014).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης