Δύο αμερικανικά επιβατικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν χθες αναγκαστική προσγείωση την Κυριακή για λόγους «ασφαλείας», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του FBI.

Το πρώτο περιστατικό αφορούσε σε ένα αεροσκάφος της Delta Air Lines με πτήση από Ντιτρόιτ για Σαν Ντιέγκο το οποίο πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης Αλμπουκουέρκ στο Νέο Μεξικό, ύστερα από πληροφορία για ύπαρξη βόμβας σε χώρο του αεροσκάφους. Μετά την προσγείωση, ακολούθησε λεπτομερής έλεγχος όλων των χώρων του αεροσκάφους καθώς και εξέταση τόσο του πληρώματος όσο και των επιβατών σε μια προσπάθεια να βρεθεί κάποια «ύποπτη» συσκευή. Τελικά, ύστερα από αρκετές ώρες αναμονής οι 107 επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ένα δεύτερο αεροσκάφος με πτήση από Χιούστον για Σικάγο πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σεντ Λούις ύστερα από αποτυχημένη απόπειρα ενός επιβάτη να ανοίξει την πόρτα εισόδου-εξόδου των επιβατών. Το περιστατικό συνέβη στην πτήση 546 της αεροπορικής εταιρείας Continental Airlines.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης