Γερμανοί αξιωματούχοι έδωσαν σήμερα εντολή να αποβιβαστούν όλοι οι επιβάτες ενός τρένου Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Βερολίνο-Ιντερλάκεν της Ελβετίας, όταν στο χώρο εστίασης του συρμού εντοπίστηκε ψηφιακός δίσκος ήχου που είχε γραμμένες στην επιφάνειά του τη φράση: «ο Αλλάχ θα μάς σκοτώσει όλους».

Όταν οι υπάλληλοι του τρένου με ασύρματο τηλέφωνο ειδοποίησαν τους ανωτέρους τους για το εύρημα, δόθηκε εντολή ο συρμός να ακινητοποιηθεί στο σταθμό, στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, κι οι 250 επιβάτες να αποβιβαστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ψηφιακός δίσκος παραδόθηκε στη γερμανική αστυνομία της πιο κοντινής μεγάλης πόλης, της Καρλσρούης. Αυτή αρχικά επέτρεψε την αναχώρηση του τρένου, όμως σύντομα έδωσε εντολή αυτό να ακινητοποιηθεί εκ νέου.

Ακολούθησε σε όλα τα βαγόνια εξονυχιστικός έλεγχος με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων της αστυνομίας, που διήρκεσε όχι λιγότερο από τέσσερις ώρες. Τίποτε το επικίνδυνο δεν βρέθηκε. Αποφασίστηκε το Intercity, άδειο, να καταλήξει στον προορισμό του στην Ελβετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης