Ένας άνδρας κρατούσε ομήρους σε τράπεζα στο κέντρο της Μόσχας, σύμφωνα με τοπική έκθεση της αστυνομίας. Μέσα μαζικής ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχους της ασφάλειας αναφέρουν πως η αστυνομία βρισκόταν σε συνομιλίες με το δράστη, ο οποίος είχε στην κατοχή του εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν όμως ψεύτικος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε τεντωμένο σχοινί…

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε υποκατάστημα της Citibank στη λεωφόρο «Nikitskaya» της πόλης Μπολσάια, λίγο πιο πάνω από το «Tchaikovsky Conservatory» που απέχει ένα χιλιόμετρο από το Κρεμλίνο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρία από τα μέλη του προσωπικού της τράπεζας ήταν ανάμεσα στους ομήρους. Ο άλλος ήταν πελάτης και όλοι μαζί βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου, όπου ο άνδρας απειλούσε να ανατιναχθεί, όπως αναφέρει το «TASS», επικαλούμενο πηγή από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Διαπραγματευτής της αστυνομίας μιλούσε με το δράστη (έχει προκαταρκτικά ταυτοποιηθεί ως Αράμ Πετροσιάν, γεννημένος το 1961,) σε γραφείο του υποκαταστήματος, με κλιμάκιο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της αστυνομίας της Μόσχας να βρίσκεται πολύ κοντά στη σκηνή, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ανατόλι Γιακούνιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σκηνή είχε αναπτυχθεί –εκτός από τις μονάδες της αστυνομίας- ισχυρή δύναμη της ρωσικής Εθνικής Φρουράς. Μονάδες της «Rapid Task Force» και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) επίσης βρίσκονταν στη σκηνή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «TASS» επρόκειτο για επιχειρηματία που κατοικεί στην περιοχή της Μόσχας και η επιχείρησή του χρεοκόπησε.

Η περιοχή γύρω από την τράπεζα, είχε αποκλειστεί από την αστυνομία. 

 

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο άνδρας που μπήκε στην τράπεζα (κρατώντας ένα μικρό κουτί τυλιγμένο με κίτρινη μονωτική ταινία), πήρε ομήρους επτά ανθρώπους, αλλά στη συνέχεια, αφήστε τρεις γυναίκες, τη μία μετά την άλλη.

Άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι πήρε ομήρους αρχικώς, πέντε ανθρώπους και τώρα κατέχει δύο από αυτούς, μετά την απελευθέρωση των τριών γυναικών.

Τα κίνητρά του είναι ακόμη ασαφή.

Τραπεζικός υπάλληλος δήλωσε πάντως, ότι ο ένοπλος «είπε ότι δεν έχει κάτι μαζί μας» και είχε ζητήσει από την αρχή να ειδοποιηθεί άμεσα κάποιος ειδικός διαπραγματευτής, με αρκετούς από τους τραπεζικούς υπαλλήλους, να καταφέρνουν να διαφύγουν από την πίσω πόρτα του κτιρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης