Προειδοποίηση για πιθανά χτυπήματα της Αλ Κάιντα, μια μέρα πριν τις προεδρικές εκλογές, απέστειλαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προς τις Αρχές της Νέας Υόρκης, του Τέξας και της Βιρτζίνια, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο CBS.

Το CBS αποκαλύπτει ότι η Αλ Κάιντα ετοιμάζει τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ μία μέρα πριν τις εκλογές της 8ης ΝοεμβρίουΣύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ «πιστεύεται ότι η Νέα Υόρκη, το Τέξας και η Βιρτζίνια είναι οι πιθανοί στόχοι», αν και δεν αναφέρονται συγκεκριμένες θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πηγές τονίζουν ότι η αμερικανική υπηρεσία ΙC, εξακολουθεί να αξιολογεί την αξιοπιστία της πληροφορίας, που δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά οι αξιωματούχοι αντιτρομοκρατίας έχουν ήδη ειδοποιηθεί.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του FBI ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS: «Οι κοινότητες ασφάλειας της πατρίδας παραμένουν σε εγρήγορση, για να υπερασπιστούν ενάντια στις επιθέσεις εδώ, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το FBI, σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς ομολόγους μας, αξιολογεί την πληροφορία της IC, προκειμένου να εντοπιστεί κάθε πιθανή απειλή για τη δημόσια ασφάλεια».

Παράλληλα, η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι ανακοίνωσε ότι έλαβε γνώση για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην πόλη «κοντά στην ημέρα των εκλογών». Η Αρχή είναι υπεύθυνη για τους μεταφορικούς κόμβους και τις οδούς στην πόλη της Νέας Υόρκης και στο βόρειο Νιου Τζέρσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια περιόδων, κατά τις οποίες λαμβάνουν χώρα μεγάλα γεγονότα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, τίθεται σε εγρήγορση.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης