Λίγο πριν από την μεγάλη καταιγίδα, ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για να ολοκληρωθεί άμεσα η προετοιμασία στους 42 νομούς της πολιτείας των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της Χερσονήσου της Φλόριντα και στο ανατολικό τμήμα της Φλόριντα «Panhandle» θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μία μεγάλη τροπική καταιγίδα με στοιχειώδεις συνθήκες τυφώνα που θα επιφέρουν διακοπές ρεύματος, πλημμύρες και προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία, με τις αεροπορικές εταιρείες να έχουν ήδη ενημερωθεί από τους αρμοδίους φορείς.

Οι ιθύνοντες της «NFL» έχουν μεταθέσει το παιχνίδι της «preseason» που θα γινόταν στην «Tampa Bay», για να αποφευχθούν οι επιπλοκές από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.



Οι συνθήκες στη θάλασσα θα γίνουν επικίνδυνες κατά μήκος της δυτικής ακτής της Φλόριντα, από απόψε (τοπική ώρα) ενώ δύσκολα θα είναι τα πράγματα και στην ανώτερη ανατολική ακτή την Πέμπτη.

Μετά η καταιγίδα θα διέλθει από την βορειοανατολική Φλόριντα με θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές και θα προσεγγίσει την νοτιοανατολική ακτή Καρολίνα το απόγευμα της Παρασκευής και το Σάββατο το πρωί. 



Το κέντρο της καταιγίδας βρίσκεται περίπου 450 μίλια νοτιοδυτικά του «Apalachee Bay» της Φλόριντα.
«Αναμένουμε ότι η καταιγίδα θα κάνει μια καμπύλη προς τα βορειοανατολικά και θα πρέπει να προσεγγίσει την ξηρά, βόρεια της Τάμπα και ίσως κοντά στο Απαλατσίκολα ή και στο Μιγκ Μπέντ της Φλόριντα κατά τη διάρκεια της νύχτας την Πέμπτη» σύμφωνα με την «AccuWeather», υπηρεσία μελέτης ακραιών καιρικών φαινομένων και τον εμπειρογνώμονα Νταν Κοτλόουσκι.

Μόνο αν η καταιγίδα παραμένει ισχυρή πέραν του προβλεπομένου θα μετατοπιστεί μακρύτερα προς τα δυτικά, κατά μήκος της ακτής του Κόλπου, σύμφωνα με την μετεωρολόγο Έβαν Ντάφεϊ της «AccuWeather».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταιγίδα θα ξεφορτώσει μια γενική ποσότητα 4-8 ιντσών βροχής και τοπικά αναμένεται να δώσει έως και 12 ίντσες. Οι τελευταίες ενδείξεις αναφέρουν ότι η καταιγίδα έχει πάρει κλίση προς το βορρά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης