Κακόγουστη φάρσα και πρόσχημα για μια πιθανή εισβολή δυνάμεων της Κολομβίας και των ΗΠΑ στη χώρα του χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες τις κατηγορίες της κυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου Άλβαρο Ουρίμπε ότι η χώρα του ανέχεται την παρουσία ανταρτών στο έδαφος της.

Μια ημέρα μετά την διπλωματική κρίση στις σχέσεις Βενεζουέλας και Κολομβίας, ο Τσάβεζ χαρακτήρισε την κυβέρνηση Ουρίμπε “όργανο του ιμπεριαλισμού” των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σε συνδικαλιστές από διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, ο σοσιαλιστής πρόεδρος επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον έχει στοχοποιήσει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, που είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στην αμερικανική ήπειρο.

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες, τα βίντεο και οι χάρτες που παρουσίασε η Κολομβία στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών για να “αποδείξει” ότι αντάρτες των οργανώσεων FARC και ELN έχουν “στρατόπεδα” στο έδαφος της χώρας δεν έχουν καμιά βάση.

“Όλο αυτό το παραμύθι ότι εδώ στη Βενεζουέλα βρίσκονται κι εγώ δεν ξέρω πόσες χιλιάδες τρομοκράτες, αυτό το ψέμα είναι η τέλεια δικαιολογία για να επιχειρηθεί μια εισβολή στη Βενεζουέλα”, είπε χαρακτηριστικά ο Τσάβεζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης