Τη δίκαιη κατανομή των πετρελαιο-παραγωγικών πηγών της θαλάσσιας περιοχής της Κύπρου, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στέλνοντας νέο μήνυμα προς τη Λευκωσία.

«Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με πραγματικές ενέργειες» τόνισε μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκία έχει επανειλημμένως καταφερθεί εναντίον των εξορύξεων της κυπριακής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι στις πλουτο-παραγωγικές πηγές του νησιού έχουν δικαιώματα και οι Τουρκοκύπριοι.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία «θα συνεχίσει τις εξορυκτικές δραστηριότητες περιμετρικά του νησιού». «Δεν προσπαθούμε να τσακωθούμε με κανέναν. Στόχος μας είναι η δίκαιη κατανομή των πηγών» έσπευσε να επαναλάβει.

«Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο» τόνισε, επιπλέον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ειδική αναφορά έκανε και στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, ξεκαθαρίζοντας ότι η Άγκυρα είναι «ανοιχτή» στην ιδέα διευθέτησης του ζητήματος. «Πρέπει να φθάσουμε σε μία πολιτική λύση μέσω της διπλωματίας και των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων» κατέληξε.
Πηγή: Sputnik

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης