«Η Τουρκία θα πρέπει να στείλει περισσότερα στρατεύματα στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας ύστερα από τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν Άγκυρα και Μόσχα για αποστρατικοποιημένη ζώνη στην περιοχή» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Τρίτη. 

«Χρειαζόμαστε επιπλέον ενισχύσεις με στρατεύματα. Τα σύνορα της Ιντλίμπ θα προστατευθούν. Οι άνθρωποι θα παραμείνουν στις εστίες τους. Η Ρωσία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει επιθέσεις εναντίον αυτής της περιοχής και να αποτρέψει το καθεστώς (σ.σ του Άσαντ) να εισέλθει εκεί. Δώδεκα από τους σταθμούς παρακολούθησης θα παραμείνουν», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε τετραμερή υπουργική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα σύνορα της Ιντλίμπ θα προστατευθούν βάσει του μνημονίου συμφωνίας που υπογράφηκε στο Σότσι. Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο καθεστώς της Ιντλίμπ» ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Ο Τσαβούσογλου επεσήμανε πως «έως τις 15 Οκτωβρίου τα βαρέα όπλα θα απομακρυνθούν από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της επαρχίας. Οι πολίτες θα παραμείνουν, μόνο οι τρομοκρατικές ομάδες θα απομακρυνθούν».

Τέλος ο υπουργός της Τουρκίας ανέφερε πως «δύο κύριοι αυτοκινητόδρομοι της Συρίας θα δοθούν ξανά σε κυκλοφορία μέχρι τα τέλη του 2018».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης