Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη του φόρουμ που οργάνωσε η Τουρκo-Αμερικανική Ένωση TASC, ανέφερε ότι ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν να συνεργαστούν στη Λιβύη.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ διάκεινται θετικά σε έναν πιο ενεργό ρόλο στη Λιβύη, ενώ συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις με την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το Habertuk, οι Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφώνημα πριν από περίπου μία εβδομάδα, στο οποίο τονίστηκε ότι οι ΗΠΑ αναζητούν πιο ενεργό ρόλο στη Λιβύη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το χθεσινό ταξίδι, των Τσαβούσογλου, Αλμπαϊράκ, Φιντάν (ΜΙΤ) μετά τεχνικών κλιμακίων στη Λιβύη και η συνομιλίες με τον Σάρατζ, ήταν μέρος αυτού ακριβώς του σχεδίου.

 «Η Αμερική προσπαθεί να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στη Λιβύη. Ο πρόεδρός μας πρότεινε στον Αμερικανό πρόεδρο να συνεργαστούμε Τουρκία και ΗΠΑ μαζί στη Λιβύη και ο Τραμπ ανταποκρίθηκε θετικά. Κι εμείς σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας και μυστικών υπηρεσιών πήραμε την εντολή να συνεργαστούμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να υπάρξει μία κοινή ενέργεια για τη σταθερότητα στην περιοχή και για το μέλλον της Λιβύης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε στο θάνατο του Τζωρτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα τα «Κίτρινα Γιλέκα» στη Γαλλία και τη συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες, κάνοντας λόγο για απάνθρωπη συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κι η Ελλάδα στα σύνορά μας είδατε πώς συμπεριφέρθηκε στους πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα, πώς συμπεριφέρθηκε; Πέθαναν 3-4 άνθρωποι. Το είδατε», είπε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης