Το νομοσχέδιο για τη Λιβύη σχολίασε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς το σημαντικό για την προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας καθώς επίσης και για την ειρήνη στην περιοχή και τη σταθερότητα.

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα με ψήφους 325 υπέρ, έναντι 184 κατά, το νομοσχέδιο με το οποίο επιτρέπεται η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη, ανοίγοντας τον δρόμο για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάϊ, μετά την ψηφοφορία ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αυτό θα ανακόψει περιφερειακά σχέδια, θα προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας.

«Ελπίζω ότι εκείνοι που διατηρούν την επιθετική τους στάση στη Λιβύη να λάβουν το απαραίτητο μήνυμα με την έγκριση αυτού του νόμου», τόνισε ο Οκτάϊ, σημειώνοντας ότι κάθε βήμα της τουρκικής κυβέρνησης στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μέρος μιας λεπτομερούς στρατηγικής και σχεδίου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης, ο Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα, επικοινώνησε με τον Τσαβούσογλου για να τον ευχαριστήσει για την έγκριση του νομοσχεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Νουμάν Κουρτουλμούς, δήλωσε ότι «η Τουρκία έκανε ένα βήμα που θα αποτρέψει τις προκλήσεις εναντίον της στη Μεσόγειο», τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο ήταν «μια αναγκαιότητα για την εθνική ασφάλεια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης